 |
Lewa Flanka ZAPRASZAMY NA NOWE FORUM! lewaflanka.pl/forum
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ukalez
Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 12:32, 21 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
No problem i tak Slana bym nie ubił
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Val Dee
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 17:04, 29 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
Panowie Lizardy Nie wiem skąd się Wam wzięło, że trafienia salamander rozstrzyga się jednocześnie, skoro w podręczniku jak byk jest napisane: "Jeżeli strzela więcej niż jedna Salamandra, rozpatrz strzał pierwszej zanim przystąpisz do strzelania z następnej."
W erratach i FAQ'u też nic nie znalazłem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Konrad
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 22:24, 29 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
"Determin which models are hit as per a breath weapon (see the main rule book).
If more than one Salamander is firing, resolve each one entirely before proceeding to the next."
Rozumiem, że kontrowersje może budzić słowo "entirely", ale odnosząc zdanie, w którym go użyto do zdania wcześniejszego (cytat z angielskiego podręcznika zdanie po zdaniu) jasno wynika, że chodzi o trafienia
Należy rozpatrzeć trafienia zanim przejdzie się do rozpatrywania kolejnej Salamandry.
Podręcznik był pisany pod 7ed., a jak wielu z nas pamięta trzeba było w tamtych czasach trafiać modele pod templatą na +4
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Val Dee
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 6:10, 30 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
"Entirely" = całkowicie. Inaczej tego interpretować nie można jak, jak to, że rozpatrujemy jeden strzał całkowicie, od początku do końca. Następnie przechodzimy do rozpatrywania kolejnego strzału.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Konrad
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 10:32, 30 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
Mój wcześniejszy post dowodzi, że istnieje inna interpretacja i mam zamiar trzymać się jej dopóki nie pojawi się jakaś errata, FAQ, bądź uściślenie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Val Dee
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 10:50, 30 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
To może poproszę o arbitraż na borderze. Myślę, że to rozwiąże spór
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Val Dee
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 14:14, 31 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
efekt
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Konrad
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 18:19, 31 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
No niech będzie...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Qba
Administrator
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 542
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 18:39, 31 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
FAK! Dokładnie tak rozegrał to Kanadian - tzn krył templatką dorzut, potem kolejną i dorzut etc. W ten sposób skroił mi niesamowitą ilość modeli..
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dżekblek
Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 23:57, 31 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
To wprowadziłeś mnie Konradzie w błąd okrutny bo grałem prawidłowo wcześniej
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Val Dee
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 21:32, 02 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
A... bym zapomniał. Bajbus jak grasz TK to nie ma sensu brać cascet jak masz ten ichniejszy power scroll. Zwój blokuje 2 kostki powera i dispela. Tak więc nie możesz wygenerować z kaszkietu żadnej dodatkowej kostki.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dżekblek
Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 23:54, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Witam.
Na stronie poniżej w dyskusji pojawia się kwestia przekraczana ruchu przez reform. (dokładnie na tej stronie co podałem) Wielka prośba do Val Dee-ego, gdyby mógł to zweryfikować.
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Dżekblek dnia Sob 13:12, 06 Sie 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Val Dee
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 19:53, 08 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Dżekblek napisał: | Witam.
Na stronie poniżej w dyskusji pojawia się kwestia przekraczana ruchu przez reform. (dokładnie na tej stronie co podałem) Wielka prośba do Val Dee-ego, gdyby mógł to zweryfikować.
[link widoczny dla zalogowanych] |
Nie bardzo rozumiem w czym problem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Konrad
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 21:21, 08 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Jackowi chyba chodzi o to, że oddziałem piechoty(duże podstawki) składającym się z 20 modeli można zrobić reform rozciągając go w "strunę" i ruszyć się jeszcze 4 cela co w efekcie daje ruch na 12 cali( o 4 więcej niż przy marszu).
Ostrzegam jednak, że nie jestem pewien w 100% czy o to właśnie chodzi, bo dla mnie to tylko kolejny powergamerski wymysł
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Konrad dnia Pon 21:22, 08 Sie 2011, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|