 |
Lewa Flanka ZAPRASZAMY NA NOWE FORUM! lewaflanka.pl/forum
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gunnila
Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 298
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 22:45, 20 Gru 2009 Temat postu: zagwozdki |
|
|
przy okazji stykowego skirmisha było chyba pytanie o hero w oddziale i challenge. Tu podobna sytuacja i opinia "nieomylnych i wspaniałych"
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Styku
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 22:50, 20 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
O, znaczy jest tak jak mowiłem
Fajnie, dobrze mieć możliwość ratowania bsb
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Niki
Administrator
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 195
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 22:57, 20 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Tylko pamiętaj, że sztandar działa tylko jak jest w pierwszym szeregu
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Styku
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 22:59, 20 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Z reguły lepiej żeby raz nie zadziałał, niż miał nie działać wcale ;P
Bo niestety mój BSB ma 3T i zadnego Sv czy WSv
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Qba
Administrator
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 542
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 13:17, 21 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Obie opcje są dla Ciebie złe jeśli mam być szczery Ale dobrze, że się wyjaśniło..
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PanBoryS
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 263
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 14:27, 21 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
w świetle przytoczonych materiałów sorki Styku za nieświadomą próbę wprowadzenia Cię w błąd, racja była po twojej stronie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Styku
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 16:26, 21 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Kuba, nie do końca
Przypuśćmy sytuacje, że szarżujesz na moją gwiazdę śmierci (xD) dwoma oddziałami, w odstępie, dajmy na to, 2 cali. Mogę sztandar przesunąć właśnie w tą dziurę tak, żeby nie stykał się z żadnym z wrogich modeli, ale dalej był w pierwszym szeregu
Zastosowanie może i wąskie, ale w specyficznych sytuacjach pozwala mi zachować pełną zdolność bojową pomimo niesprzyjających warunków ;p
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gunnila
Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 298
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 17:52, 21 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Styku, jedna rzecz mnie dziwi w stosunku do Twojego pomysłu - jeżeli jest legalny, a niec nie znalazłam o tym, że nie jest *wall* dlaczego nie występuje jeszcze w rozpiskach turniejowych? Tylko nie próbujcie mi wmówić, że top 20 ligi to klimaciarze i grają for fun.
Gdzieś tu jest haczyk....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Styku
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 18:00, 21 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Bo tak naprawdę, spójrzmy prawdzie w oczy - jest średni
Za pierwszym razem robi kosmiczne wrażenie i w ogóle wydaje się imbalanced, ale jak dłużej się nad tym pomyśli, to w niektórych wypadkach (a wcale nie jest ich tak mało) to darmowe 20pkt dla przeciwnika. Tomb Kingi rozjeżdżają to w dowolny sposób Chariotami i Lordem z Kosiarką, że już o magii nie wspomnę, bo magia TK niweluje działanie mojej jedynej ochrony jaką jest Hotek. Lizardy... Phi, najpierw terradony spuszczają masę kamieni (a elfiaki to elfiaki, 0 save'a, 3T - padają jak muchy) a potem dwa engine'y i priesty robią swoje. O VC nawet nie wspominam. Inne DE też to rozjeżdżają, jak gracz jest w miarę ogarnięty. WE to po prostu bajka, najpierw snajperstwo ściąga bohaterów bez ochrony, potem leci HoDA, i w jednej turze nie mam połowy oddziału. Podobnych przykładów można mnożyć. Nie gra się na tym bo... bo się nie sprawdza Fajna armia, jak ktoś widzi takie cudo po raz pierwszy, i zamiast kombinować jak to rozgryźć myśli: WTF?! Ale tak poza tym to to przegięte nie jest
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Qba
Administrator
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 542
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 18:29, 21 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Pogadałem sobie z sędziami ligi o rozpie na shades'ach. Nie zostanie to zbanowane na pewno choć bardzo prawdopodobnym jest ograniczenie liczby shades'ów w oddziale (w zasadzie na to samo wyjdzie..)
Nie króluje toto na turniejach w Polsze bo.. podobno się nie sprawdza na dłuższą metę - dlaczego? Postaram się pokazać przy najbliższym rewanżu
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Qba dnia Pon 18:31, 21 Gru 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Qba
Administrator
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 542
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 16:45, 30 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Bardzo sorki majonez za moje zabranianie szarży w 1 rundzie. Z tego co wynika w sędziowskich nie wynika jednoznacznie by nie można było - stąd - mój błąd. Dobrze, że w sumie nie wpłynęło na wynik walki ostatecznie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Styku
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 18:25, 30 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Heh, mówiłem
DE mają worst-play'a związanego z pierwszoturową szarżą assassinem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Qba
Administrator
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 542
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 19:08, 30 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
worst play tak niezgodnie z zasadami.. nie
mam jeszcze pytanie dotyczące pancerzy. Nie można mieć Sv lepszy niż 1+ w końcu czy można. Wiem, że 1 "always fail" ale.. czy mając sv dajmy na to 0 liczymy modyfikację z siły od 1 czy od tego 0?
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Qba dnia Sob 19:49, 30 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gunnila
Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 298
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 23:06, 30 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Jako specjalistka od opancerzenia wyjaśniam - modyfikatory od 0, ale "jedynka always fail" czyli:
koleś ma pancerz 0+
atak z s3 - 1 fail, 2+ AS
atak z s4 - 1 fail, 2+ AS
atak z s5 - 1 no AS, 2+ AS
atak z s5 - 1,2 no AS, 3+ AS
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Val Dee
Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 605
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 10:07, 06 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
strzelanie - spytałem się na BP jak to jest,
- jednostka strzelająca deklaruje cel, następnie rozpatruje się wynik ostrzelania i przechodzi do następnej jednostki
- najpierw deklaruje się cele wszystkich strzelających jednostek a następnie po kolei się rozpatruje wyniki
okazuje się, że pierwsza opcja jest prawdziwa
mnie to nie uszczęśliwia ale może komuś taka informacja się przyda
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|